1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

1944/2011. március tizenkilencedike

Mentálpedagógus-történelemtanár György fiam "Mártírvédő" blogján találkoztam először idén ezzel a szennyes, szégyenteljes évfordulóval. Nyomban fölsorakoztam mögé.
...Bizony, emlékeztetni kell egymást a dicsőséges Március Tizenötödikét meggyalázó Tizenkilencedikére is, hogy egészséges lélekkel kikerülhessük jelen és jövő történelmünk buktatóit. A reális emlékezés azonban (mint erre a Mártírvédő rendszeresen figyelmeztet) azt is felismeri, hogy mi vezetett a német megszállás tragédiájához. A magyar úri osztály úgy nevezett "nemzeti-keresztény" felsőbbrendű beképzeltsége és antiszemitizmusa...
És amikor Jeszenszky professzornak, az Antall kormány hajdani külügyminiszeré nek a véleményét is hozzátette annak jóváhagyásával, egy másik következtetés is megfogalmazódott bennem:
... Hát igen. Mindenekelőtt a nemzsidó-származású lelkiismeretes magyar embereknek kell leszűrniük a nyilvánvaló , de sokak által még mindig tagadott tanulságot a vérzivataros huszadik század borzalmaiból, út-(té)vesztéseiből. A hiteles és eredményes nemzeti önvizsgálatnak ez volna a feltétele. Ezért ragadtam meg én is ma tíz esztendeje a hajdani Varga Domokosnak, a "kálomista magyar írónak" a jobbját, amikor együtt jelentettük meg, éppen (Mártírvédő) Fiam kezdeményezésér e publikus levélváltásunkat. (Az "ügy" hazai pikantériája, hogy szinte az egész magyar médiát végig kilincseltük ezzel az egymásra rímelő levélváltásunkkal, amit végül is csak a Demokratában sikerült megjelentetnünk.

Szóljon hozzá!


Video rólunk 1. rész

Video rólunk 2. rész

Video rólunk 3. rész