1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Antiszemitizmus ellen, de hogyan?

Nagyon örülök Navigátor higgadt elemzésének, amelyben a történelem során ki-kiújuló antiszemitizmust a társadalom és az egyén lelki betegségének értékeli, s ennek megfelelő hozzáálláson, kezelésmódon töri a fejét, miközben erős empátiával nyújtja a kezét azok felé, akik kisebb-nagyobb mértékben már fertőződtek ettől a nemzedékről nemzedékre örökített veszedelmes kórtól.
Hogy mennyire fontos, hogy az antiszemitizmus ellen fellépők ne keveredjenek hasonló hibába, viselkedéstorzulásba, mint az antiszemiták, arra Navigátor a megfontolásra ajánlott 3/ pontban utal: "Minden más – az itt javasoltakkal ellentétes – problémaviszonyulás esetén kockáztatjuk, hogy a dolgok logikája következtében a már meglevő vonatkozó bajok sokasodnak és tovább mérgesednek az antiszemitizmus üldözése során, s magunk is elnyomókká, elembertelenedő lényekké válunk."
Amikor Navigátor tudományos problémaközelítésének jelentőségét ilyen nagyra értékelem, nem hallgathatom el, hogy én magam – születésemnél fogva zsidó emberként – időskori megtérésem óta a Messiás-Krisztust követem, s ezért szükségszerűen a "sionista-cionista" keresztények Teljes Bibliára alapozott hitelveit vallom, mint oly sokan mások világszerte. Ebből azonban egyenesen következik, hogy arról vagyok meggyőződve, hogy mind az antiszemitizmus fennmaradásának és kiújulásának, mind a már sokszor kiirtásra szánt zsidóság mégis-megmaradásának a fő okai nemcsak a látható világban rejlenek. Sőt. Mindezek mögött valójában, a legeslegvégsőbb dimenzióban az Örökkévaló Isten és a Sátán gigászi párviadala zajlik, és valahány nép megmaradása illetőleg elpusztulása azon múlik, hogy a Nazareti Jézus oldalára áll-e, vagy sem, s támadja-e vagy éppen védelmezi Izraelt – és Isten Városát, az egységes Jeruzsálemet. Navigator – szerintem – a maga világi eszközeivel a Szabadító-Jesuát szolgálja. Áldja meg őt az Örökkévaló! Kérem én, aki visszajöttem a Soából, aki a holokauszt túlélőinek egyike vagyok.

 

Szóljon hozzá!


Video rólunk 1. rész

Video rólunk 2. rész

Video rólunk 3. rész